Blog 24: De laatste: Terug naar Terschelling!

juni 28, 2020 Uit Door Johan

Ja inderdaad. De laatste blog. We zijn terug in Nederland en we vinden het daarmee tijd om een punt te zetten achter onze blogs.

Voor degenen die onze belevenissen op de laatste zeildag nog willen nalezen. Dat kan hier op:(https://forecast.predictwind.com/tracking/display/FiftyFifty).  Wat overigens ook een leuk beeld geeft is om alle boten die zich voor deze dienst hebben aangemeld te bekijken op (OCC-Atlantic-Fleet). Wat nog maar eens onderstreept dat we echt niet de enige zijn die zo’n oversteek maken.

Bij aankomst op Terschelling werden we warm en feestelijk binnengehaald door Hans en Joke van de Piekant. Er was zowaar een speciaal stuk steiger vrijgehouden, dus we hadden een enorm fijne ontvangst. Meteen bij aankomst Champagne gekregen en heerlijke grote tas met allerlei lekkers (harinkjes, paling, heerlijke biertjes, hapjes). Echt te gek.

   

Wat ook superfijn was dat we eindelijk, zonder echte beperkingen, van boord mochten. We hebben daar ook direct gebruik van gemaakt. Heerlijk bij de Loods en bij de Walvis genoten van lekkere Terschellinger biertjes. ’s Avonds een patatje en frikadel speciaal gescoord. Kortom helemaal weer terug. De benen moesten wel een beetje wennen aan het lopen. Die hadden duidelijk te weinig meters gemaakt de afgelopen maanden.

We liggen inmiddels al meer dan een week op ons favoriete Eiland Terschelling. De afgelopen week was echt een cadeautje. Prachtig, zonnig en droog weer. Katja en Jitske hadden de hele week vrij genomen (Maarten een paar dagen) en we hebben heerlijk over het eiland gefietst en gewandeld. Het was ook heerlijk dat de Terrasjes open zijn. Hebben we enorm gemist en genieten we nu ook verschrikkelijk van. Verder ook al een aantal vrienden ontmoet die al op het eiland waren of speciaal voor ons daar naar toe zijn gekomen.

Met de komst naar de wal begint langzamerhand ook het reguliere leventje weer in zicht te komen. Dat gaat samen met het weer regelen van zaken, afspraken maken, vastleggen etc. We groeien langzamerhand weer in het normale leventje.

Met de laatste blog, komt ook het einde van de Katja-kaartjes er aan. Bij vertrek heeft Katja ons een doosje meegegeven waarin voor iedere week een envelop met een kaartje waarop een fijne herinnering stond geschreven. Iedere zondag hadden we dan weer een fijn momentje als we weer zo’n herinnering mochten ophalen. Was altijd een fijn lijntje naar ‘thuis’.

 

Wij gaan over een paar dagen naar Friesland en vervolgens zakken we af via het IJsselmeer naar Amsterdam. Daar maar ‘ns flink aan de slag met wat herstelwerkzaamheden en reparaties en ons normale leven weer oppakken.

Nog een paar dingen:

-Ik weet dat er mensen reacties op onze blogs hebben gegeven. Ik heb daar eigenlijk nooit op gereageerd. Maar ze zijn altijd allemaal gelezen. Dus dank daarvoor en het was altijd fijn om te merken dat het gelezen werd.

-Bij terugkomst begrepen we dat veel mensen trouw alle verwikkelingen volgden. Zeker ook met de predictwind-blogs. Dit was erg fijn om te merken en wordt bijzonder gewaardeerd

– We zijn NIET naar Terschelling gegaan om iedereen te ontlopen o.i.d.. We hebben hier puur voor gekozen omdat we het een heerlijk eiland vonden en nog iets leuks samen met onze kinderen wilden doen omdat NY niet gelukt is.

 

Het was een fijn avontuur. Fijn dat we jullie op deze manier een beetje deelgenoot hebben kunnen maken. Het voelde daardoor voor ons heel erg dat we dit niet alleen deden.

DANK!