Refit

Nadat we in het voorjaar van 2018 het schip hebben gekocht zijn we er eerst een seizoen mee gaan varen om te kijken welke zaken er allemaal opgeknapt en uitgebreid moesten worden. Dat was een lijst die met de week langer en langer werd. Hieronder een impressie van de grootste klussen

Ankerketting en -bak

De boot had weliswaar 60 meter ankerketting, maar dit bestond uit een deel van 40 en 20 meter (niet erg handig met het ankeren ;-). Omdat we toch wel 80 meter ketting wilden hebben, hebben we er een stuk van 20 meter tussen laten lassen. Ook meteen voorzien van Markers en ook de ankerkettingbak van nieuwe laag epoxyprimer voorzien. Kan er hopelijk weer even tegenaan.

Ankerketting weer terug in bak

Onderwaterschip

Omdat de coating op het onderwaterschip op diverse plekken wat beschadigingen had en er ook al best wel een tijd op zat. Hebben we besloten om het onderwaterschip volledig te laten stralen en opnieuw op te laten bouwen.
Het resultaat mag er zijn.

Schroefas en schroef

Max Prop Easy 25"

Tijdens de koop hadden we al gezien dat er wat veel speling zat in de schroefbladen van de vaanstandschroef. Ook het schroefaslager was wat versleten waardoor de schroefas te veel ruimte had. Tijdens het varen op de motor was dat bij bepaalde toerentallen wel te merken. Inmiddels zit er een spiksplinternieuwe Maxprop in. Je kan dat ook echt merken: de boot vaart veel rustiger op de motor.

Verstaging

Eind maart was het dan eindelijk zover. Na een hele winter op de kant, bij de straler, zonder mast, eindelijk weer een zeilboot. De verstaging is volledig vervangen. Ziet er prachtig uit en geeft voldoende vertrouwen voor ons vertrek.

SSB Ontvanger

Oeff, wat een flinke klus was dat. Grootste uitdaging was uiteindelijk om de kabels (coax en stuurkabel) van het achterschip naar de kaartentafel te krijgen. Steeds weer zoeken naar een manier om weer een ruimte verder te komen. Maar uiteindelijk gelukt en dit betekent op de hele oversteek bereikbaar via E-mail en de mogelijkheid om gribfiles en weerkaarten binnen te halen.