Koopmans 52

De Fifty Fifty is een stoere Koopmans die in 1984  ontworpen is door Dick Koopmans Sr. en gebouwd is door Aluboot in Hindeloopen. Toen we haar te koop zagen staan waren we direct verliefd en verkocht.

Het is een prachtige boot met onder de motorkap een hoop techniek. Door de hefkiel is het zeilgebied zeer uitgebreid en is er ook een mogelijkheid om droog te vallen.
De mast is volledig custom made en is evenals de hydraulische furlers afkomstig van Rondal in Vollenhove.

Eén van de eerste activiteiten was om wat meer te weten te komen over de historie van het schip. Via de verschillende kadaster-registraties zijn we uiteindelijk uitgekomen bij het Bundesamt waar deze in 1985 als Christine met bouwnr 43 is geregistreerd door dhr Rauch.
Door de jaren heen is het schip een aantal malen van eigenaar verwisseld en zijn diverse aanpassingen gedaan.Zeilplan Fifty Fifty

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van deze prachtige Kooopmans. De eerste zomer hebben we gebruikt om de boot te leren kennen, wat kleine aanpassingen te doen en vooral om een beeld te krijgen van de aanpassingen die we nog wilden doen alvorens er mee te vertrekken